Metoda

Beneficii

Dacă te înscrii la Centrul nostru, ai posibilitatea să alegi o zi în  care să vii cu regularitate.

În această zi vei participa la întregul program și vei cunoaște alți participanți, aceștia fiind la fel îndrumați de traineri motivați și foarte bine pregătiți. În rest, ai oricând acces să participi la orice sesiune aleasă de tine și vei putea folosi spațiul Centrului asemeni unui loc de  informare!

La finalul programului vei obține un certificat de invățăcel.

În plus, Centrul iți va oferi consultații medicale și  sfaturi de sănătate, un spațiu de explorare, acces la informație și suport la orice întrebare din domeniul nutriției.

Informații

Poți obține o serie de informații de ultimă oră din domeniul sănătății și multă experiență prin aplicarea în practică.

Performanță

În cazul în care vei dori să fii medic, farmacist sau sportiv pe viitor, participarea la cursurile centrului, te va ajuta considerabil să aplici mai ușor la universitate și să fii printre studenții de top din domeniu.

Colegi

Poți face parte dintr-un grup de tineri foarte talentați care împărtășesc aceeași pasiune.

Temele abordate în orele de educație

Macronutrienții și clasele acestora.
Micronutrienții și clasele acestora.
Recunoașterea produselor alimentare.
Despre gătit, efectul temperaturii și al luminii asupra produselor alimentare.

Care sunt condițiile?

Pentru a te înscrie, trebuie să ai acordul părinților și să te încadrezi în una din următoarele categorii de  vârstă: 11-13 sau 14-16 ani, acestea fiind grupele de vârstă cu care lucrăm.

După completarea formularului de înscriere, noi vom selecta cei 80 de participanți care vor beneficia de program.

Care sunt taxele?

Programul de predare a nutriției pentru tineri este oferit gratuit.
Metoda de training folosită  este metoda descoperirii individuale.
Această metodă îl încurajează și motivează pe student să găsească singur răspunsuri la întrebările cursului.

Structura cursului

Cursul se structurează într-o serie de întrebări esențiale, urmând ca în timpul predării, fiecare întrebare să fie tratată  asemeni unei mici provocări.

Completarea și finalizarea jocului înseamnă aflarea individuală a răspunsurilor la toate întrebările și completarea provocărilor una câte una.

Studenții colectează individual informațiile pentru a răspunde provocărilor date clasei, apoi sunt notați. Ei au voie să se ajute reciproc în găsirea răspunsurilor însă trebuie să completeze jocul în mod individual pentru a primi puncte.

Întrebările cuprind o parte teoretică și cea practică: partea teoretică fiind doar ca suport pentru a putea implementa partea practică.

Pași

Vizual, tehnica noastră poate fi reprezentă astfel:

1. Pas 1 – Aflarea regulilor jocului.
  2. Pas 2 – 5-8 Provocări.  Fiecare provocare are ca finalitate aflarea răspunsului la o serie de intrebări.
  3. Pas 3 – Se colectează răspunsurile până la finalizarea jocul.
  4. Pas 4 – Se aprofundează informația colectată în timpul jocului și se structurează într-un material final.

La aplicarea acestei metode participă 2 traineri: un trainer principal și un asistent de training, ambii specializați în domeniul didactic și a descoperirii individuale.

Un training durează maxim 2 ore.

Obiective

• Învățare prin joacă;
  • Învățare prin descoperire individuală;
  • Lipsa oricărei presiuni din partea grupului, trainerul acționând ca un support pentru tineri;
  • Degajarea unui mediu favorabil de studii și stimularea creativității;
  • Îmbinarea cunoștințelor teoretice cu aplicarea lor în practică;
  • O dinamică bună a grupului și dobândirea abilităților intersociale.