În perioada 1-4 iunie 2017, între orele 11.00 și 15.00 în pavilionul nr.2 MoldExpo, Fundația Bitonic în parteneriat cu E-sănătate și apa Om va oferie 3 masterclassuri gratis pentru gătitul gustărilor sănătoase și a băuturilor răcoritoare pentru copii și părinți.

În fiecare zi vor avea loc 3 masterclassuri, care vor strânge peste 300 de participanți, de la orele:

11.00 – idei sănătoase pentru micul dejun

13.00 – lunchbox, numai bun pentru a fi luat la școală sau la serviciu

15.00 – canapeuri distractive, din fructe și legume

Toate rețetele care urmează a fi gătite în cadrul masterclassurilor au fost aprobate de nutriționiștii Fundației Bitonic, sub inspecția atentă a Medicului Nutriționist Sergiu Munteanu. Rețetele sunt garantate a fi corecte din punct de vedere nutritiv, a inofensivității și a combinației alimentelor.

Sub motto-ul Cel mai frumos cadou de dăruit este sănătatea, Fundația Bitonic oferă de Ziua Copiilor un dar pe măsură: sesiuni gratis de gătit în familie, pentru copii, părinți și bunici. Prin sesiunile practice, copii învață să aprecieze mâncarea și să afle adevărata valoare a sănătății. Deoarece sănătatea începe în familie, este important ca și adulții să asculte aceste informații de bază pentru pregătirea meselor.

Fundația Bitonic are deja experiență în gătitul cu copii și în îmbunătățirea dietei întregii familii. Noi credem cu tărie că sănătatea e în mâinile noastre, în alegerile de alimente pe care le facem și în combinațiile cu care ne hrănim.

Am observant mulți părinți care preferă să nu le explice copiilor ce mănâncă, și chiar să îi țină afară din bucătărie. De aceea avem probleme în ceea ce privește o educație generală în alimentație. Dacă copilul nu poate diferenția între gulie și sfeclă, avem o problemă. La fel dacă copilul crede că fructele nu sunt dulci, ci doar ciocolata. Scopul nostru este să ne jucăm cu mâncarea, să o gustăm, să simțim diferențele și atunci încep și copii și părinții să înțeleagă cum găsim zahăr, de fapt, și în fructe, și în lapte și chiar și în legume. Dna Raisa Popușoi, organizatoarea cursurilor de Masterclass

Durata unui masterclass este de 15-30 min, după care copiii vor fi îndemnați alături de părinți să prepare ceea ce a fost demonstrate. Astfel partea teoretică și cea practică se combină, iar partipanții pot pleca acasă nu doar cu informații, ci și cu papilele gustative satisfăcute.

Pentru primul masterclass (orele 11.00) vor fi demonstrate idei sănătoase pentru micul dejun, variate pentru fiecare zi a masterclassurilor. Scopul este de a-I ajuta pe părinți cu idei noi dar și de a-i face curioși pe copii să își pregătească singuri cea mai importantă masă a zilei.

Pentru al doilea masterclass (orele 13.00) se va găti un lunchbox, numai bun pentru a fi luat la școală sau la serviciu. Pe lângă principii de bază, vom discuta și despre ce e practic de mâncat când nu suntem acasă și cum ne protejăm de contaminări în timpul transportului mâncării.

La al treilea masterclass (orele 15.00) se vor găti canapeuri distractive, din fructe și legume. Folosite cel mai des ca și gustări, canapeurile sunt importante pentru a atinge doza zilnică de minim 5 porții de fructe și legume, recomandate de Organizația Mondială a Sănătății.

Masterclassurile se adresează copiilor curioși, dornici de a afla ceva nou și interesant, dar și părinților, bunicilor, care doresc o alimentație sănătoasă- pentru sine și generația în creștere.

În cadrul masterclassurilor vom acorda sfaturi de sănătate personalizate, un spațiu de explorare și răspuns la orice întrebare legată de nutriție.

Vă așteptăm cu mare drag!

Adresa: mun. Chisinau, Bul. Dacia 49/14
Tel.: 068 900 890;