Stimați jurnaliști,

Vă invităm la lansarea ciclului de lecții-„Cum alegem sănătatea de pe raft”.

Unde?  Mun. Chișinău, bv. Dacia 49/14, sediul Fundației BITONIC – Centrul Educațional pentru copii si maturi in domeniul alimentației sănătoase.

Când?  Joi, 18 mai, la 17:00.

La conferință vor participa:

·         Dr. Sergiu Munteanu, Medic – Nutriționist;

·         Dorin Mereuța, producător autohton de pâine din Căușeni;

·         Maria Victoria Racu, Medic Nutriționist;

·         Iulia Mugescu, reprezentant BITONIC din Austria.

Important: Scopul acestor evenimente gratuite este de a ajuta cetățenii să ducă o viață mai sănătoasă, prin alegerea unor produse accesibile și calitative.

Pentru detalii despre ciclul de lecții, programul lansat de Fundația BITONIC, vă invităm să consulați comunicatul atașat, unde este detalizat programul evenimentelor și calendarul pentru următoarele luni.

Cum alegem sănătatea de pe raft?

Joi, 18 mai, începând cu orele 17, are loc prima lecție din seria „Cum alegem sănătatea de pe raft”. Ciclul de lecții susținute de Dr. Medic Nutriționist Sergiu Munteanu, au loc la Fundația Bitonic pentru o Viață Sănătoasă, pe Bulevardul Dacia Nr 49.

Pe 18 mai va avea loc evenimentul în cadrul căruia se va discuta despre “Pâine”.

Invitatul special – Dorin Mereuță, producător autohton de pâine din Causeni.

Va avea loc degustare de pâine.

Discuțiile vor cuprinde:

– Tipurile de făină folosite și care este cel mai bună dintre grâu, secară, orz etc.;

– Cum are loc digestia diferitelor tipuri de pâine și de ce absolut important să se consume pâine integral;

– Impactul pe termen lung al unui consum neadecvat de pâine albă.

Acest eveniment este creat de Fundația Bitonic, care oferă o serie de informații de ultimă oră din domeniul sănătății și multă experiență practică.

Vom acorda sfaturi de sănătate, un spațiu de explorare și răspuns la orice întrebare legată de nutriție.

Evenimentele se adresează publicului larg, dar și comunității medicale și organizațiilor adresate consumatorilor. “Am ales întocmai informații accesibile și explicații simplificate. Vrem să scoatem la lumină ce se ascunde în alimentele noastre și să facilităm luarea unor decizii corecte de achiziție. Mai mult, ce contează este felul în care alegem alimente de bază pentru familie. De aceea sfătuim în primul rând părinții să participe la evenimente și să modifice dieta copiilor.” – Dr. Sergiu Munteanu.

Scopul acestor evenimente este de a ajuta cetățenii să ducă o viață mai sănătoasă, prin alegerea unor produse accesibile și calitative. Fiecare aliment este bazat pe un echilibru foarte important, dar care, din păcate, nu este des respectat.

Selecția produselor din comerț este o artă, care se orientează după următorul algoritm:

• Valoarea nutritivă a produsului, influența acestuia asupra stării sănătății și a bunăstării în general.
  • Miturile frecvente cu privire la consumul acestui produs.
  • Procesul tehnologic de producere – de unde pot apărea toxinele sau elemente secundare nesănătoase cu denumiri frumoase: aromatizator, stabilizator, afânător, ș.a.
  • Ce înseamnă etichetele, după ce reguli sunt scrise și cum putem să le descifrăm.
  • Ce trebuie într-adevăr să conțină produsul și care componente ar putea să ne dăuneze, iar care-viceversa.
  • Cu ce produse avem de furcă pe piața autohtonă și pentru ce optăm, sfaturi practice.

Pe lângă expertiza medicală și nutritivă a medicului de serviciu Dr Sergiu Munteanu, la eveniment va participa și un producător autohton a unui produs de calitate. Se va povesti despre parametrii unui produs autentic și la ce șmecherii se recurge în prezent pentru a abține un produs atractiv, dar lipsit de valoare nutritivă.

NOTĂ: Pe parcursul a 8 luni, o dată în lună se va organiza câte un seminar dedicat unui produs/unui grup de produse, după cum urmează:

1. Pâinea – luna mai;
  2. Iaurturile și alte deserturi din lapte – luna iunie
  3. Cerealele – luna iulie
  4. Apa – luna august
  5. Carnea – luna septembrie
  6. Peștele – luna octombrie
  7. Produsele lactate – luna noiembrie
  8. Legumele și fructele – luna decembrie

Contact pentur mai multe detalii:
Adresa: mun. Chisinau, Bul. Dacia 49/14
Tel.: 068 900 890;